Parfumerie van het Harlinger Verleden op reis!

Dit item is verlopen op 09-06-2018.

De Parfumerie van het Harlinger Verleden gaat op reis!

Het Hannemahuis heeft de Parfumerie van het Harlinger Verleden geschikt gemaakt om op reis te gaan langs zorgcentra in Friesland. In principe is het materiaal dus voor langere tijd op een andere locatie beschikbaar.
 
Al het materiaal (potjes met geuren, foto’s met bijschriften, achtergrondinformatie over het reukorgaan, een DVD met de film “Harlinger luchtjes), zit in een keurige rolkoffer, die een activiteitenbegeleider in een woonzorgcentrum kan gebruiken. We hebben een bruikleenformulier met inventaris van de rolkoffer gereed.
 
De genummerde foto’s zijn gelamineerd en kunnen als een tentoonstelling aan een muur opgehangen worden met plakstrips, of tijdens een groepsactiviteit in de hand gehouden worden om te bekijken. Bij de foto’s zijn bijschriften bij in de vorm van een A3, gelamineerd, als geprint.
 
De potjes met geuren moeten wel onder begeleiding van een activiteitenbegeleider opengemaakt worden, om er aan te kunnen ruiken.
 
Het Hannemahuis stelt het materiaal GRATIS ter beschikking voor een van te voren af te spreken periode.

Voor informatie: Jeanine Otten, medewerker Hannemahuis, j.otten@harlingen.nl, tel 0517-413658.

WAT IS DE PARFUMERIE VAN HET HARLINGER VERLEDEN?

Vanaf 22 februari 2015 t/m 28 maart 2015 konden bezoekers van het Hannemahuis meedoen aan het project “Parfumerie van het Harlinger Verleden” en in de Gehoorzaal was de film “Harlinger luchtjes” non-stop te bekijken.

In de Parfumerie van het Harlinger Verleden hingen foto's van "geurige" plaatsen van herinnering, men kon ruiken aan potjes waarin geuren uit het Harlinger verleden waren gevangen en huishoudelijke voorwerpen uit de periode 1900-1950 bekijken en betasten.

De film Harlinger luchtjes kwam tot stand in het kader van het 60-jarig jubileum van de Vereniging Oud-Harlingen. Een aantal hoog-bejaarde Harlingers werd geinterviewd met behulp van geurreminiscentie.

Het project was een groot succes, voor zowel jong als oud. Tijdens workshops vertelden ouderen over hun herinneringen die naar boven kwamen bij het ruiken aan de potjes (reminiscentie). De jongeren luisterden met belangstelling naar de ouderen. Ook werden geurherinneringen op kaartjes geschreven, die voor iedereen te lezen waren.

Een paar potjes met Harlinger luchtjes in een stellingkast van de Parfumerie van het Harlinger Verleden in het Hannemahuis.

De crew van de Parfumerie van het Harlinger Verleden ruikt aan potjes met geuren uit het Harlinger verleden, februari 2015. Foto Jeanine Otten.

Interieur van de Parfumerie van het Harlinger Verleden in het Hannemahuis, februari 2015. Foto Gea Jonker.

ons adres

Hannemahuis
Centrum voor Harlinger
cultuur en historie

Voorstraat 56
8861 BM HARLINGEN

T 0517 413658
F 0517 412664

Stuur een emailbericht


 

Entreeprijzen:
Volwassenen € 5,00; 4 tot 18 jaar € 2,50; Museumkaart, ICOM, Vereniging Rembrandt, Vrienden Hannemahuis, rolstoelbegeleider gratis.

Groepen:
Groepskorting, groepen 20 personen of meer*
Volwassenen: € 4,50 per persoon
Jeugd (4 tot 18 jaar): € 2,00 per persoon

Openingstijden:
di t/m vr 12:00-17:00u.
za en zo 12:00-17:00u.

Bijzondere openingstijden 12:00-17:00 u:
Tweede Kerstdag, Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag.

Gesloten:
Eerste Kerstdag, 30 december, Oudjaar, Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Koningsdag, Eerste Pinksterdag.