Stadsgidsenteam

Stadsgidsenteam Harlingen
Wandelend op verhaal komen

Wandelend op verhaal komen onder leiding van een stadsgids in de historische havenstad Harlingen. Een stad die in de 13de eeuw stadsrechten kreeg. De stadswandelingen duren 1,5 á 2 uur en kunnen een thema meekrijgen. De duur van de wandeling kan worden aangepast aan de wensen van de groep bezoekers. Er zijn verschillende mogelijkheden om een wandeling in Harlingen te combineren met een rondvaart, een bedrijfsbezoek, een lunch of een diner. Wanneer u de stad per touringcar wilt bekijken is het mogelijk dat de stadsgids met u mee rijdt om tijdens de rit te verhalen over Harlingen.

Wie door Harlingen wandelt, loopt als het ware door een openluchtmuseum. In de binnenstad staan meer dan 500 monumentale panden. Zij herinneren aan de bloeiende economie uit het verleden.In het midden van de Voorstraat staat de 16e eeuwse Raadhuistoren.
Voor het in barokstijl gebouwde Stadhuis aan de Noorderhaven vindt u de Raadhuisbrug; één van de 70 bruggen die de stad rijk is. Het pronkstuk onder de pakhuizen staat op de hoek van de Roepersteeg en de Noorderhaven met een fraaie renaissance trapgevel. Overigens staan beide gevelwanden van de mooiste binnengetijdehaven van Nederland, de Noorderhaven, op de Rijksmonumentenlijst.

Het Harlinger Stadsgidsenteam bestaat uit een twaalftal vrijwilligers die graag over hun stad willen vertellen en u willen laten zien hoe mooi het stratenpatroon zich manifesteert en hoe de fraaie panden zich voegen in het historische karakter van de enige Friese zeehavenstad.

Wandelend op verhaal komen dus!

ons adres

Stadsgidsenteam Harlingen

Voor informatie: www.stadsgidsenharlingen.nl
Vragen en boekingen: info@stadsgidsenharlingen.nl

Contact:
Voor verdere informatie graag contact via e-mail (bij voorkeur) opnemen
(graag aangeven wanneer en hoeveel personen)
Bij vragen op korte termijn welke niet via mail kunnen, kunt u ook bellen naar 06-23240881.

Secretariaat: Stadsgidsenharlingen. p/a dhr. P. Scheffer, Noordijs 5/3, 8861AB, Harlingen.